Klimaat Kroatië

Binnenkort naar Kroatië en benieuwd naar het klimaat? Kroatië is echt een super bestemming in Europa voor een zonvakantieZagreb is de hoofstad van Kroatie. Het klimaat in Kroatie is er het gehele jaar door heerlijk. Warme zomers zijn hier gegarandeerd. Het land Kroatië beschikt over prachtige zandstranden, vele pittoreske dorpjes, bijzondere bezienswaardigheden en adembenemende natuurgebieden zoals de Plitvice meren & watervallen die je eens in je leven moet hebben gezien. Voor een heerlijke zonvakantie ben je in dit land op de juiste plek.

Zon

Kroatië timmert al vele jaren aan de weg als populaire zonbestemming voor Nederlanders. De gemiddelde temperaturen in de zomermaanden zijn van een vergelijkbaar niveau als die van de Franse Riviéra. Een zomer aan de Kroatische kust staat garant voor veel zonuren en weinig regen. Dieper in het binnenland is de kans op een regenbui tijdens de zomermaanden echter wel wat groter dan aan de Franse Riviera, maar kleiner dan aan de kust van Kroatië.

klimaat kroatie

Regen

Hoeveel regen valt er in Kroatië? Je zou het misschien niet hebben gedacht maar tot de allernatste streek van Europa behoren de Dinarische Alpen in Kroatië. Maar gelukkig voor jou valt de meeste regen in Kroatië in de wintermaanden. Het oostelijke gedeelte van het Baltische land is het droogst en daar heb je tijdens de zomermaanden het meeste kans op droog weer. Er valt daar ongeveer 700 mm neerslag per jaar.