Zagreb, Ontdek deze mooie stad.

Zagreb Ontdek deze mooie stad zelf. Hoewel Kroatië vooral bekend staat om zijn kustlijn. Is dat natuurlijk niet het enige dat je gezien moet hebben. Hoewel de hoofdstad van het land minder populair is onder bezoekers. Deze staat wel vol met prachtige bezienswaardigheden en andere mooie plekken om te bezoeken. Attracties zoals Ilica Street, King Tomislav Square of het zogenaamde museum van de verbroken relaties. Samen bieden ze de meest bijzondere ervaringen.

Langs de heuvel van de stad zie je ook duidelijk de Weense invloed van Zagreb in de benedenstad. Een gebied met goed onderhouden 19e-eeuwse paviljoens en tuinen. Overdag kun je door de voetgangersgebieden wandelen. En gezellig bijpraten in een van de vele cafés. In de avonduren is er ook voor de feestgangers meer dan genoeg om te beleven. Zo kun je terecht bij een van de vele clubs en bars. Er valt dus veel meer te zien en te doen in Zagreb dan vooraf door veel reizigers wordt gedacht.

zagreb

Natuurlijk willen wij je alvast een mooie inkijk geven in de mogelijkheden. Daarom hebben wij de leukste activiteiten in Zagreb voor je op een rij gezet. Zodat jij optimaal kunt genieten van een onbezorgde vakantie naar het mooie Zagreb in Kroatië.

Zagreb is wandelen en geniet, van de stad Gornji Grad

De prachtige nauwe straatjes en rode pannendaken van de gebouwen in de middeleeuwse stad Gornji Grad. Ook wel de bovenstad van Zagreb genoemd. Ze zijn een prachtige plek om een ​​stadstour door de Kroatische hoofdstad te beginnen. Gornji Grad bestond voorheen uit twee afzonderlijke steden.De thuisbasis van veel van de meest bezochte toeristische attracties van de stad. Je vindt hier onder andere de kathedraal, het parlementsgebouw en vele musea en kerken.

Misschien wel het meest in het oog springende kenmerk in de bovenstad is de Sint-Marcuskerk, die gemakkelijk te herkennen is aan het gekleurde pannendak. Zorg ervoor dat je het prachtige interieur bekijkt met zijn sculpturen van de beroemde Kroatische beeldhouwer Ivan Mestrovic en de fresco’s geschilderd door Jozo Kljakovic.

Maar loop ook zeker even door de beroemdste straat van de stad, de kleurrijke Tkalciceva-straat. Dit is een plek waar veel straatcafés, restaurants en winkels te vinden zijn. Andere hoogtepunten in de bovenstad zijn Place Kaptol, bekend om zijn vele gebouwen uit het begin van de 17e eeuw. Ook de fruit- en groentemarkt Dolac krijgt te maken met een gezellige drukte, maar hier gaan we later nog verder op in!

Maksimir Park en de dierentuin in Zagreb

Ontsnap aan het lawaai van de stad en maak een wandeling door het oudste openbare park van Zagreb. Wat is er na een lange dag leuker dan een mooie wandeling in een park vol weiden, meren, beekjes en een prachtige natuurlijke omgeving.

Je kunt alleen worden afgeleid van de prachtige natuur van het park door het culturele erfgoed dat deze plek te bieden heeft. Als je in het park bent, breng dan ook zeker een bezoek aan de Zagreb Zoo, die zich ook hier bevindt. Deze uitgebreide dierentuin is perfect voor gezinnen met kinderen.

Dolac-markt voor heerlijk handelswaar.

Als je jezelf echt even wilt verwennen, is een bezoek aan de dagelijkse boerenmarkt in Zagreb er een die niet mag ontbreken. De Dolac-markt gaat al vroeg in de ochtend open en trekt vooral verkopers van regionale boerderijen aan. Het is hiermee een geweldige plek om vlees, zuivel, groenten en andere typische Kroatische producten te kopen.

Ondanks dat Zagreb niet aan de kust ligt, is er op de markt ook een groot aanbod aan verse zeevruchten van de kust te vinden. Als je over de markt loopt is het niet vreemd om te bedenken dat veel inwoners en toeristen de markt zien als dé plek waar ze hun eten en drinken kopen.

De trap die van de markt naar beneden gaat, leidt overigens naar Optovina, de belangrijkste en grootste bloemenmarkt in de stad. Iets dat ook absoluut het bezoeken waard is.

Vakantie Kroatie

Museum van verbroken relaties

Zagreb is een innovatieve en gedurfde stad. Een goed voorbeeld hiervan is het museum van de verbroken relaties, een unieke plek om te bezoeken. Dit interessante museum trekt dagelijks alleen al door de bijzondere naam vele bezoekers aan.

Je kunt fascinerende en hartverscheurende verhalen vinden die worden verteld door honderden persoonlijke artikelen van voormalige geliefden over de hele wereld. De ongewone verhalen van liefdes- en scheidingsverhalen maken dit museum zo aantrekkelijk.

Gradec, de plek van vroegere ambachtslieden.

Het was vroeger een gedeelte van de bovenstad van Zagreb, dat werd bevolkt door ambachtslieden en handelaars. Tegenwoordig is het een schitterende oude stad en ideaal voor een wandeling, aangezien de nauwe straten de afgelopen jaren een stuk toegankelijker zijn gemaakt voor voetgangers.

zagreb

Het is bovendien de plek waar het Kroatische parlement en het Constitutionele Hof zijn gevestigd. De Sint-Marcuskerk heeft veel van zijn oorspronkelijke romaanse architectuur behouden en is hier ook te vinden. Bovenaan de Radićeva-straat bevindt zich de laatste poort van de stad Gradec. Na een brand in de 18e eeuw werd het hele gebouw vernield. Desondanks is het nog altijd een bijzondere plek om te bezoeken.

De straat Ilica is een belangrijke winkelstraat.

Wandel door de belangrijkste winkelstraat van Zagreb. De Ilica-straat loopt van het Ban Josip Jelačić-plein naar Vrapče, waarmee het een van de langste straten van Zagreb is. Deze lange straat wordt niet voor niets een toeristische attractie genoemd. Hier vind je alles wat je nodig hebt op één plek, van talloze lokale boetieks tot bekende kledingwinkels voor modeliefhebbers.

zagreb

Voor een kopje koffie of een heerlijke maaltijd kan je hier ook zeker terecht in een van de vele tientallen restaurants, cafés en bars.

Er is dus veel meer aan Zagreb dan je denkt.