Watervallen Kroatie bezoeken?

De prachtige watervallen Kroatië moet je gezien hebben. Ze hebben azuurblauw water en prachtig groene bossen tussen de bergen. Ze zorgen ook dat de watervallen krachtig kunnen stromen. De betoverende bezienswaardigheden,  geluiden van deze watervallen als de omgeving. Zijn voor veel toeristen dé reden om naar Kroatië af te reizen.

Het is niet vreemd dat Kroatië dan ook vooral bekend staat om deze prachtige watervallen. Het zijn inmiddels de belangrijkste toeristische attracties van het land. Elke waterval in dit land is uniek. En wordt omgeven door een dichtbegroeide en prachtige natuurlijke omgeving. Waarschijnlijk heb je al wel eens foto’s gezien van enkele van de Kroatische watervallen. Bijvoorbeeld de watervallen in Plitvic nationaal park. Of misschien van watervallen die zijn gelegen in het minder bekende nationale park Krka.

watervallen kroatie

Hoewel deze twee parken absoluut de beste plekken zijn om een aantal van de mooiste watervallen in Kroatië te ontdekken. Zijn er ook verschillende andere watervallen in het hele land te vinden. Dit maakt het een ideale oplossing voor als je een trip maakt die door heel Kroatië loopt. Vanwege het grote aanbod hebben wij een lijst samengesteld met de beste Kroatische watervallen om te bekijken!

Skradinski Buk een van de meest bezochte park voor watervallen Kroatië

Nationaal Park Krka is het op één na meest bezochte nationale park in Kroatië. De watervallen stromen krachtig. Komen terecht in een aantal prachtige poelen en vormen samen een van de meest kostbare natuurwonderen van Kroatië. Het is een paradijs voor alle natuurliefhebbers.

Er zijn zeven spectaculaire watervallen, die door de eeuwen heen zijn ontstaan ​​door de invloed van het mineraalrijke water. De meest verbazingwekkende van deze zeven watervallen is ongetwijfeld Skradinski Buk. Deze zijn gelegen aan het einde van de rivier.

Het is een waterval die bestaat uit veel kleinere watervallen en azuurblauwe meren. Het staat echter vooral bekend om zijn afmetingen. De waterval meet namelijk bijna 90 meter breed en is maar liefst 12 meter hoog. Aan de voet van de waterval is er een uitzonderlijk helder bad waar je kunt zwemmen. Dus als je je bezoek in de zomer plant, vergeet dan zeker niet om zwemkleding mee te nemen!

Ontdek de Roski-waterval met een watervallen Kroatië tour.

Samen met Skradinski Buk is de Roski-waterval

Samen met Skradinski Buk is de Roski-waterval een van de mooiste watervallen in het Krka Nationaal Park. Het is de beste optie om het park te ontdekken aan de hand van een tour. De meeste tours in de regio beginnen in de stad Split. De reis duurt ongeveer anderhalf uur en brengt je tot middenin het park.

De watervallen bestaan uit 12 losse watervallen samengevoegd met een val van bijna 30 meter voet en ze zijn bijna 600 meter lang. Deze afmetingen maken het zelfs voor Kroatische begrippen een zeer grote en krachtige waterval. De Roski waterval staat bij de meeste reizigers dan ook bovenaan de lijst als het aankomt op watervallen om te bezoeken.

Veliki Slap is niet voor niets populair onder reizigers.

Veliki ligt in het watervalrijke Plitvice Lakes Nationaal Park

Veliki ligt in het watervalrijke Plitvice Lakes Nationaal Park. En is enorm populair onder reizigers. Het ligt aan de rivier de Korana en wordt beschouwd als een van de mooiste watervallen van Kroatië.

Deze grote waterval valt van een hoogte van meer dan 60 meter.En is de hoogste waterval in het park. Het heeft een adembenemend uitzicht, schoon, helder water en er zijn veel wandelpaden. De bruggen in de buurt om te verkennen. Ook is er voor de reizigers een optie om te vissen.

Maar ook om watervogels te bekijken en de prachtige grotten en rotsformaties in de buurt te ontdekken.

Pevalekovi Slap

Pevalekovi Slap is een indrukwekkende waterstroom.

De indrukwekkende waterstroom en het heldere zwembad van de Pevalekovi-watervallen. Deze zijn te vinden in het Plitvice Lakes National Park. De watervallen zien er magisch uit en de omgeving draagt hier ook zeker aan bij.

De watervallen zijn namelijk omgeven door steile kliffen bezaaid met dicht bos. Toegang tot het park is niet gratis, maar is gezien het prachtige landschap de moeite meer dan waard!

 

Zrmanja-watervallen zijn een deel van prachtig beschermd landschap

Zrmanja is een rivier die

Zrmanja is een rivier die aan de basis staat van een prachtig stukje beschermd landschap. Er wordt vaak gezegd dat de rivier over een magische schoonheid beschikt en dat valt eigenlijk niet te ontkennen. Het landschap omvat grotten, watervallen en een imposante kloof.

De ongerepte natuur en het helder groene water maken Zrmanja tot een favoriete reisbestemming voor alle liefhebbers van natuur. De opwindende stroomversnellingen van de rivier zijn daarnaast ook nog eens ideaal om te raften en te kajakken. Er zijn in de omgeving nog diverse andere watervallen van verschillende hoogtes en vormen te vinden. De hoogste en mooiste is Visoki Buk, die oploopt tot 11 meter. Het is met recht een van de mooiste en meest krachtige watervallen in Kroatië te noemen.

Sopot waterval bevind zich aan de kustplaats Petrcane.

De Sopot-waterval bevindt zich in de Kroatische kustplaats Petrčane en is onderdeel van een stukje adembenemende natuur. De smalle waterval valt aan de kant van een kloof in het prachtig heldere groene water en loopt uiteindelijk verder tot onder een bijzondere stenen brug.

Er zijn wandelpaden rond de waterval waar je meer van de omringende natuur kunt ontdekken. Het voordeel van de Sopot-waterval is dat het geen toeristische plek is en je dus in alle rust de waterval kunt ontdekken.

Strbacki buk ligt aan de Kroatische grens met Bosnië.

Strbacki Buk ligt aan de Kroatische grens

Strbacki Buk ligt aan de Kroatische grens met Bosnië en Herzegovina in het Una Nationaal Park. De aantrekkingskracht van Strbacki Buk is deels te danken aan de omvang van de waterval zelf, maar ook zeker voor een groot gedeelte aan de natuurlijke omgeving.

Naast hun indrukwekkende hoogte zijn de watervallen vrij breed, dit in tegenstelling tot veel andere watervallen in het feit. Bovendien worden ze gekenmerkt door groene rotsachtige uitsteeksels die door het vallende water uitsteken.

Er zijn daarnaast veel uitkijkpunten en een groot aantal banken om de waterval vanaf te bekijken.

De meest bijzondere watervallen Kroatië is de Mali Buk.

watervallen kroatie

Hoewel sommige watervallen in Kroatië bekend staan om hun schoonheid, staat deze waterval bekend om een aantal andere dingen. Vooral de afgelegen en rustige locatie zijn een groot voordeel te noemen. Het is gelegen in het bovenste deel van het Nationaal Park Plitvice en ligt op slechts een half uur lopen van de veerhaven.

Het park is op deze locatie iets drukker dan op andere plekken, maar het is het aanzicht van deze indrukwekkende, helder groene waterval meer dan waard! Dit waren de mooiste watervallen van Kroatie.

 

Accomodaties in de buurt 

Plitvice Holiday Resort is een comfortable camping dat heel populair is, klik hier voor meer  informatie

Klik hier voor meer campings in de buurt.

Vakantie Kroatie