Pula, Ontdek deze historische stad!

Wil je de prachtig historische stad Pula ontdekken? Dan moet je de historische Tempel, de Arena als het kasteel echt gezien hebben. Naast de andere prachtige bezienswaardigheden waarover ik je in dit artikel graag vertel. Zodat jij goed voorbereid op vakantie kunt naar Pula, de hoofdstad van Istrië.  

Ben je echt toe aan een vakantie? Dan is Pula, de hoofdstad van Istrië zeker een aanrader. Je kunt hier prachtig historische gebouwen vinden. Wat dacht je van het Amfitheater. De plek waar je elke zomer kunt genieten van prachtige evenementen. Maar ook de Arena, Tempel of de boog van Sergii zijn een bezichtiging zeker waard. De oude gebouwen en overblijfselen van de Romeinse tijd zijn kenmerkend voor Pula. Al deze oudheden zijn de toeristische trekpleister van deze stad. Maar ondanks de populariteit hoef je zeker niet bang te zijn om onder de voeten gelopen te worden. Want er is zoveel te zien dat er altijd voldoende ruimte is. 

Amfitheater weerkroatie.nl

Ben je na een bezoek aan de oudheden in de stap Pula toe aan strand of ontspanning? Dan kun je naar het zuiden om je te vermaken aan de eindeloze kust met een prachtig uitzicht. Het maakt een vakantie naar Pula helemaal compleet.  

Wat bovendien ontzettend leuk is om te weten, je kunt in de oud historische stad heerlijk genieten van de unieke cultuur. Of je nu op zoek bent naar gebruiken, lokale heerlijkheden of gebruiken.

Waarom jij de historische stad Pula bezocht moet hebben? 

Je bent natuurlijk op zoek naar een unieke vakantie voor het hele gezin. Dan is Pula zeker de moeite waard. Of je nu eindeloos wilt genieten van oudheden, strand, cultuur of het allemaal wilt beleven. Er is op deze plek ontzettend veel te zien, doen als proeven. Dat geeft je toegang tot een van de meest unieke plekken van Kroatië. 

De stad Pula kun je vinden in de buurt van het zuidpunt van het traan- schiereiland. Je kunt hier de vele oudheden vinden. Waarbij de industrie je ook zeker niet zal ontgaan.  

Het laat je zien dat Pula een stad is met meerdere gezichtenAan de ene kant de prachtige cultuur, historische gebouwen als ruïnes die verspreid zijn door de stad. Met aan de andere kant de prachtige “in de avond verlichte” hijskranen die over de haven kijken.  

Het laat zien dat Pula zoveel meer is dan een toeristische vakantiebestemming. Het is namelijk ook een echte werkstad.  

Welke activiteiten en bezienswaardigheden in Pula je niet mag missen. 

Natuurlijk hebben wij alles voor je op rij gezet. Van de leukste activiteiten. De mooiste historische bezienswaardigheden tot de cultuur die je hier kunt beleven. Zodat jij je vakantie kunt plannen om dit alles met eigen ogen te mogen bewonderen.  

Het is leuk om te weten dat alles dat het land rijk is te vinden is binnen als om het oude centrum. Je ziet hierdoor zoveel meer dan de bezienswaardigheden. Alleen daarom is deze plek al de moeite waard om bezocht te hebben. 

Het forum is een plein waar je veel activiteiten kunt vinden. 

Het forum is de belangrijkste plek in Pula. Op dit plein zijn vaak veel verschillende activiteiten te vinden. Van mooie concerten, culturele evenementen als huldigingen van een groot nationaal voetbaltoernooi. Op dit plein kun je altijd iets bijzonders beleven, de sfeer proeven als genieten van het prachtige decor.  

Het decor bestaat uit de Romeinse monumenten als het Renaissancistische stadhuis. Ze geven deze plek een extra indrukwekkend. Vandaar dat je het forum zeker bezocht moet hebben. 

De Arena in Pula is een van de best bewaarde Romeinse gebouwen. 

pula

De goed bewaard gebleven Pula Arena is gebouwd in de eerste eeuw na Christus. De Romeinse structuur werd voltooid in 80 na Christus. De Arena is tot de 5e eeuw gebruikt voor gladiatoren gevechten. De wedstrijden vermaakten soms wel meer dan 25.000 mensen. Hoewel het slechts een schim is van wat het gebouw ooit was, kunnen we ons de arena voorstellen. Een Arena met mensen die juichen na de vele toernooien die hier plaatsvonden. 

Na het verbod op gladiatoren gevechten is het Amfitheater nooit meer in gebruik genomen. De vele materialen van dit theater zijn door bouwers verwerkt in andere gebouwen die de stad rijk is. Echter is het grootste deel van de structuur nog altijd in prachtig verkerende staat. Waarbij de ligging op een heuvel, langs de waterkant het prachtig maakt om te zien. 

Uljanik is de feestlocatie van Pula. 

Ulanik is sinds 1965 de populairste feestlocatie van Pula. Bijna elk weekend treden er bekende artiesten en DJ’s op. Je kunt hier terecht voor een betaalbare avond genieten van muziek. De club bevindt zich in de buurt van de gelijknamige scheepswerf. Het bestaat uit een enorme dansvloer, een openluchtpodium als een binnenplaats voor verschillende shows. 

Bezoek de prachtige tempel van Augustus.  

tempel van augustus weerkroatie.nl

Niet te missen in het forum. De grote tetrapoort van een ander historisch gebouw dat goed is onderhouden. De tempel is inmiddels al meer dan 2000 jaar oud. Maar verkeerd zeker nog in een prachtige staat, wat maakt dat je deze bezocht moet hebben. 

Deze tempel is tijdens de adoptie van het christendom in een kerk veranderd. Het is zeker een aanrader om hier naar binnen te gaan. Om het oude metselwerk als de bijzonder bronzen sculpturen van Pula te bewonderen. 

De oude stadspoort, boog van Sergii  

boog van sergii weerkroatie.nlDe Sergii-boog was ooit een grote stadspoort van de oude vestingstad. Deze boog tegenwoordig een triomfboog gewijd aan de drie Sergii-broers. De familie Sergii was een van de machtigste en invloedrijkste families in de stad. 

De boog is versierd met beelden, inscripties en zuilen en is hierdoor prachtig om te bekijken. 

Breng een bezoek aan Kastel, een Venetiaans fort.  

Kastel is een bezienswaardigheid in opkomst. Dit fort is gelegen in het centrum van Pula. Het bouwwerk betreft een 17e-eeuws Venetiaans fort. Je zult zien dat de massief ogende muren een sterconfiguratie hebben. Een geavanceerd ontwerp om de artillerie weg te houden na de aankomst van de vijand. 

Kastel werd gezien als het belangrijkste fort van de Venetianen. En had als doel om de haven van Pula en het hele brongebied van de Adriatische Zee te verdedigen. Als je van militaire geschiedenis houdt, beklim dan zeker de vierkante muren. Overvolgens de kanonnen en de uitkijktoren te ontdekken. 

Samen met de arena is Kastel een van de beroemdste plekken van het Pula International Film Festival. Vooral in juli wordt de plek vaak gebruikt voor het tonen van de meest bijzondere films! 

Aanbieders van vakanties naar Pula

Prijsvrij    Kras Reizen Interhome

Novasol Natuurhuisje  Eurocampings